• 16 Haziran 2022 08:38
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Erdoğan’dan açıklama: THY dış uçuşları Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları adıyla yapacak

Bu haberi dinleyin
16 Haziran 2022 Erdoğan’dan açıklama: THY dış uçuşları Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları adıyla yapacak

Cumhurbaşkanı Tayyip’ın Türk Havayolları’nın adının Türkiyeolarak değiştirileceği açıklamasına gelen tepkilere yanıt verdi. Partisinin grup toplantısında konuşan, “Dünyada ülkemizin adını ‘Turkey’den ‘Türkiye’ye dönüştürme kararımızı başarıyla hayata geçirirken, diğer alanlardanı yöntemi takip edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bu kapsamda artık milli hava yolumuz da uluslararası uçuşlarını Turkish Airlines değil Türk Hava Yolları ismiyle yapacaktır. Bu kadarı öküz altında buzağı arayanlara herhalde yeter” dedi.

THY marka tescil başvurusu yaptı

Bu arada Türk Hava Yollarının adının “Türkiye Hava Yolları” olarak değiştirilmesi için marka tescil başvurusu yapıldı.

Erdoğan’ın Türk Hava Yolları isminin “Türkiye Hava Yolları” olarak değiştirileceğini açıklamasının ardından Türk Patent ve Marka Kurumuna “Türkiye Hava Yolları” ismiyle marka tescil başvurusu yapıldığı belirtildi.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından, Sanayi ve Teknolojilığı’na bağlı Türk Patent ve Marka Kurumu’na hemen “Türkiye Hava Yolları” ismiyle marka tescil başvurusu yapıldı.

Türk Hava Yolları 2017’de Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan açıklamanın ardından özelleştirme kapsamından çıkarılmıştı. Ardından şirketin kamuya ait yüzde 49.12’lik hissesi Varlık Fonu’na devredilmişti. Türk Hava Yolları Anonim Şirketi’nin marka adı, “Türk Hava Yolları” ismiyle farklı yıllarda marka tescili kapsamına alındı. Başvurularda şirketin marka ve isim tescillerinin 2015 yılında “Türk Hava Yolları” olarak yapıldığı görülüyor.