• 19 Mart 2024 01:47
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İki ayda 14 otel icralık oldu

Bu haberi dinleyin
19 Mart 2024 İki ayda 14 otel icralık oldu

 

Türkiye’de ziyaretçi sayısı ve gelir açısından iyi gittiği halde tesisler mali sıkıntı yaşıyor. Bankalar ve şirketlere olan borçlarını ödeyemeyen oteller icralık oluyor.

Basın İlan Kurumu’nun (BİK) verilerinden derlenen bilgiye göre yılın ikilık döneminde Türkiye’nin değişik bölgelerinde farklı büyüklük ve statüdeki 14 otel icralık oldu.

Bu durum bankaların işletmelere kullandırdıklarılerin geri ödeme zamanı geldiğinde ödeme yapamayan işletmelerin borçlarını yeniden yapılandırmaya gittikleri dönemde gerçekleşiyor.

Yılın ilk ikilık döneminde; İstanbul, Marmaris,, Rize, Çanakkale, Van’da 14 otel icralık oldu.

Bunlardan İstanbul Fatih’teki Ceren Otel 18 Nisan’da düzenlenecek ihale ile icradan satılacak. Otele 31 milyon TL değer biçildi.

Van İpekyolu’ndaki Real Suit Otel için de 30 Nisan’da icradan açık artırma ile yapılacak satış ihalesi düzenlenecek. Otel için 16 milyon TL değer biçildi.

Muğla Marmaris İçmeler’deki dört katlı otel icradan satılacak.  86 milyon 980 bin TL değer biçilen otelin icradan satış ihalesi 30 Nisan’da yapılacak.

Bu arada Çanakkalevacık’ta dört katlı 24 adet odası bulunan otel 15 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı.

Bodrum 21 odalı otel 21 milyon TL'ye yine'da Tilkicik'teki tesis 26 milyon TL'ye, Manisa Akhisar'da bir otel 15 milyon TL'ye icra tarafından satılığa çıkarıldı. 

Rize Yeniköy’deki icradan satılacak. 6 milyon TL değer biçilen otelin icradan satış ihalesi 30 Nisan’da yapılacak.