• 23 Aralık 2020 17:01
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’da 4.2 milyarlık desteği yetersiz bulan sektör hibe istiyor

Bu haberi dinleyin
23 Aralık 2020 İspanya’da 4.2 milyarlık desteği yetersiz bulan sektör hibe istiyor

İspanya’da hükümet kononavirüs salgınından ağır darbe yiyen sektörüne 4.2 milyar Avroluk yeni bir destek paketi daha açıkladı.

İspanya hükümet sözcüsü María Jesús Montero, düzenlediği basın toplantısı destek paketini “İddialı bir plan” ve “devasa bir caba” olarak tanımlarken sektör temsilcileri yardımların kira desteği, sigorta primi indirimi, vergi kolaylıklarından oluştuğunu bunların yetersiz olduğunu sektöre hibe yardım yapılmasını istiyor.

Ağırlama vee Yardım Planı adıyla açıklanan destek paketinde 10 ve daha fazla işyeri olanlara kiraların yüzde 50’si oranında indirim yapılması yer alıyor. Bundan 200 bin işyerinin yararlanacağı yardımların 2021 yılı Mayısına kadar devam edeceği bildirildi.

Beş bölümden oluşan destek paketinde neler var

  1. İşletmelere kmirna yardımı

10 ve üzeri işyeri ve tesis kiracılarına dört süreyle kiralarının yüzde 50’sine kaar yardım

  1. Vadesi gelenler için iki yıl erteleme
  2. Seyahatleri, tur operatörleri ve rezervasyon hizmetlerinin, paket turlar için müşteri avanslarını geri ödemeleri için düşük faizli
  3. 1 - 30 Nisan 2021 tarihleri ​​arasında ibraz süresi sona eren vergi borçlarına 6 erteleme.
  4. Yiyecek içecek birimlerinde çalışanların sigorta prim borçmlarına erteleme

" Destekler yetersiz, önlemler zayıf "

İspanya Ağırlama Derneği Başkanı José Luis Yzuel açıklanan destek paketini değerlendirirken "Çok yetersiz. Binlerce üyemiz hibe yardımı bekliyor. Bunlar büyük işletmeleri ilgilendiriyor. Bunlardan konaklama işletmelerinin ancak yüzde 3-5’i yararlanabilir” dedi

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz