• 26 Ağustos 2023 23:31
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’da önlemlere rağmen bazı bölgelerde fuhuş ve müstehcen partiler önlenemiyor

Bu haberi dinleyin
26 Ağustos 2023 İspanya’da önlemlere rağmen bazı bölgelerde fuhuş ve müstehcen partiler önlenemiyor

İspanya’da  merkezi hükümet ve yerel yönetimlerin bazı bölgelerinde ‘Bekarlığa veda’ adı altında düzenlediği müstehcen partiler ve fuhuş olayların önü alınamıyor.

Balear Adaları ve Málaga, Córdoba , Logroño, Leon, Salamanca, Seville, Granada bölgelerinde çoğunluğu’den gelenlerin olduğu kesimin düzenlediği bu etkinlikleri önlemeye yönelik alınan kararlar sonuç vermiyor.

Tourinvest’teki haberde bölgelerdeki işletmeleri ve yerel halkın veda partisi düzenlemelerinden bıktığı belirtiliyor.

Türkiye’de yok

Haberde “Fuhuş yapmak isteyenler bu kesime Türkiye'de ulaşamadıkları ve böyle ortam olmadığı için buralara geliyor” deniyor.

Haberde şöyle deniyor:

Bıktık

“Yerel halk veciler pejmürde iç çamaşırları, şişirilebilir bebekler ve plastik cinsel organlı şapkalar giymiş grupların kiralık evlerde düzenlediği ‘Veda Partisi’ görünümlü müstehcene ev sahipliği yapmaktan bıktı. 

Málaga, Córdoba , Logroño, Leon, Salamanca, Seville veya Granada, yerel halk ve otelciler bu turist tipi bu tür etkinliklerin önlenmesi ve için yaptıkları şikayetler üzerine belediye binalarının kullanımına ilişkin yönetmelikler değiştirilmeye başladı.

Yeni yasaklar yolda

Bu arada bu kesimin sokaklarda dolaşırken giyecekleri kıyafetler, aksesuarların ve cinsel içerikli nesnelerin kamuya açık yollarda uygunsuz şekilde sergilenmesini yasaklamaya yönelik karar alınması isteniyor

Otelciler ise vücutlarında yüksek dozda alkol bulunan bu kişilerin diğer müşterileri rahatsız etmemesi için bunları otele almamak için  otel müşterileri ile ilgili yönetmelikte değişiklik yapılmasını istiyor.

Mevsimlik fuhuş

Öte yandan Balear Adaları'nın fuhuş olaylarının arttığı belirtiliyor.

Haberde Mayorka'da yılın ilk yedilık dönemde fuhuş olaylarında yüzde 10 artış olduğu belirtilerek Médicos del Mundo (Dünya Doktorları) verilerine göre, bu alanda 1.202 kadının faaliyet gösterdiği aktarılıyor

Haberde bu kadınların çoğunun yabancı olduğu ve üçlık turist vizesiyle ülkeye geldiği "mevsimlik” çalıştığı belirtiliyor.

Haberde Mayorka’nın başlıca turistik bölgeleri olan Palma, Playa de Palma ve Magaluf'ta fuhuşun günlük kiralık apartman dairelerinde gerçekleştiğine dikkat çekiliyor.