• 31 Mayıs 2022 00:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İsrail’den Türkiye’ye Seyahat Uyarısı

Bu haberi dinleyin
31 Mayıs 2022 İsrail’den Türkiye’ye Seyahat Uyarısı

 

İsrail yurttaşlarına Türkiye’ye seyahat etmemeleri uyarısında bulundu.

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Terörle Mücadele Bürosu’nun yayınladığı seyahat uyarısında, İran Devrim Muhafızları’ndan Albay Sayid Hodayi’nin 22 Mayıs’ta öldürülmesi nedeniyle Tahran’ın intikam almaya çalışabileceği gerekçe gösterildi.

Tahran’da direksiyon başındayken motosikletli iki kişi tarafından vurularak öldürülen Hasan Sayad Hodayi’nin suikastından İsrail'i sorumlu tutan İran, misilleme sözü verdi. 

İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ofisinden yapılan açıklamada Türkiye’ye seyahat uyarısının ülkedeki İsrailliler’e karşı somut bir tehditten kaynaklandığı belirtiliyor.

İsrailli turistlerin tatil tercihlerinin başında olan Türkiye ile İsrail, on yıldan uzun süredir gergin olan ilişkilerini onarmak için adımlar atmaya başladı.

Çavuşoğlu geçen hafta İsrail’e gitmişti

Bu arada Dışişleriı Mevlüt Çavuşoğlu geçen hafta İsrail’i ziyaret etmiş ve iki ülke arasındaki diyaloğun devam ettirilmesi konusunda görüş birliği içinde olduklarını söylemişti.

15 yıl aradan sonra dışişleriı düzeyinde Türkiye’den İsrail’e gerçekleştirilen ilk ziyarette Çavuşoğlu, İsrailı Yoel Razvozov ve İsrail Bölgesel İşbirliğiı Esawi Frej ile çalışma yemeğinde bir araya gelmişti.

İsrail Dışişleriı Yair Lapid ile yaptığı ortak basın açıklamasında Çavuşoğlu iki ülke arasındaki için, "Tabii ki İsrailliler İstanbul'u çok seviyorlar, benim de memleketim Antalya'ya geliyorlar ama eminim Karadeniz'deki şehirleri ve Türkiye'nin her yerini ziyaret etmeyi isterler, biz de buna yardımcı olmak isteriz" ifadelerini kullanmıştı.