• 04 Mayıs 2024 09:24
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İtalya’da Milano’da da turistlere kısıtlamalar getirildi

Bu haberi dinleyin
04 Mayıs 2024 İtalya’da Milano’da da turistlere kısıtlamalar getirildi

Aşırı ziyaretçi trafiği ve turistlerin yerel haklı rahatsız eden eylemlerine yönelik kısıtlama ve düzenlemelere her gün yenileri ekleniyor.

Dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden olan İtalya, aşırı yoğunluktan halkın duyduğu rahatsızlıkları azaltmak için çözüm yolları arıyor.

İtalya’da Venedik’e girişler ücretli hale getirildikten sonra başkent Milano’da da turistlere yönelik kısıtlamalara gidildi.

Milano'da belli saatlerde cam ve teneke ambalajda içecek satışı yasaklandı. Gerekçe olarak, kent sakinlerinin gece hayatından rahatsız olması gösterildi. 

Belediye, gece yarısından sonra dondurma ve pizza satışını da engellemeye hazırlanıyor. 

Milano belediyesi, yaklaşık bir boyunca belli saatlerde cam ve teneke ambalajda içecek satışını yasakladı. 1 Haziran'a kadar denenecek uygulama kapsamında Duomo Meydanı, Barış Takı, Darsena, Navigli, Bicocca gibi 12 turistik muhitte saat 22.00'den 05.00'e kadar içki ya da meşrubat satışına izin verilmeyecek. 

Yasak, cam ve teneke ambalajlardaki ürünleri satan küçük, orta, büyük her türlü satış yeriyle otomatik satış makinelerini kapsıyor. Mekanlardaki servislere herhangi bir kısıtlama getirilmedi. Ancak dışarıya yapılacak servislerde karton bardak şartı konuldu. 

Belediye Başkanı Giuseppe Sala "Düzenleme, kent sakinlerinin rahatsız edilmemesi anacını taşıyor. Çılgın gece hayatını düzenleyici bir adım. Cam şişelerin kırılması, hem gürültüye hem farklı tehlikeli yaralanmalara da yol açıyor. 18 Mayıs'tan kasımına kadarki dönem için de mekanlara yönelik bir düzenleme üzerinde çalışıyoruz" dedi. 

Belediyerıca gece yarısından sonra pizza ve içecekler de dahil paket yiyeceklerin satışını engelleyecek bir yasa teklifi üzerinde yoğunlaştı. Teklif kabul edilmesi halinde önümüzdeki yürürlüğe girecek. Amaç sokakları dolduran ve yerel sakinleri uyutmayan gürültülü grupları engellemek.