• 09 Mart 2021 01:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Korona, seyahat sigortası şirketlerine yaradı

Bu haberi dinleyin
09 Mart 2021 Korona, seyahat sigortası şirketlerine yaradı

Covid-19 salgını her alanda büyük yıkımlara ve çeşitli sektörlerde büyük kayıplara neden olurkenseyahat sigortacısı şirketlere yaradı.

Turistlerin ziyaret ettikleri ülkelerdevirüsten dolayı başlarına gelebilecek sıkıntıların maliyetini karşılamak için bir çok sigorta firması, poliçe seçeneklerine ücreti karşılığında Covid-19'u da ekledi.

Koronavirüsle ilgili turistlerden zorunlu sigorta isteyen ülkelerin sayısının artması sigortacıların yüzünü güldürdü.

Reuters'ın haberine göre Covid-19 sigorta pazarının yıllık 30 ila 40 milyar dolar değerine ulaşması bekleniyor.

Aruba'dan Tayland'a kadar çok sayıda ülke yolculara Covid-19 seyahat sigortasını şart koşarken, giriş çıkışlarda yaptırmanın zorunlu olduğu PCR testlerinin de ücreti tatil faturalarını kabartıyor. 

Bazı ülkeler ise sadece gümrükte değil, ülkeye girdikten sonra belirli aralıklarla PCR testinin yapılmasını şart koşuyor. 

Örneğin'ye ulaşan bir kişi, ülke vatandaşı olsun olmasın, 10 günlük karantinanın 2'nci ve 8'inci günündevirüs testi yaptırmak zorunda. Bu test için önceden randevu alıp, 210 sterlin civarındaki ücretini ödediğini ispatlamayanlar ülkeye alınmıyor.

"Zorunlu Covid-19 sigortası uzun bir süre uygulamada kalacak"

Indiana merkezli bir sigorta firması, Covid-19 kaynaklı masraflarla, sağlık ve kayıp bagaj gibi maddeleri kapsayan standart bir seyahat sigortasının maliyetinin, ulaşım ve konaklama gibi toplam yolculuk giderlerinin yüzde 4 ila 8'ine tekabül ettiğini söylüyor.

Ancak salgında yeni bir dalga yaşanma olasılığının, sektör için büyük kayba uğrama riskini de barındırdığı belirtiliyor.

Salgın içerikli seyahat sigortaları, sadece hastane faturasını veya ölüm söz konusu olduğunda cenaze masraflarını değil, iptal edilen uçak ve otel rezervasyonlarının da geri ödemesini kapsadığından diğer poliçelere göre sigortacılar için daha riskli.