• 17 Eylül 2022 13:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kruvaziyerde ilginç gelişme: Costa İstanbul programını iptal ederken MSC atağa geçti

Bu haberi dinleyin
17 Eylül 2022 Kruvaziyerde ilginç gelişme: Costa İstanbul programını iptal ederken MSC atağa geçti

Kruvaziyeri alanında ilginç şeyler oluyor. İtalyan Costa Grubu’nun Türkiye’den çekileceğine ilişkin haberlerden sonra İstanbul programını iptal ettiğini resmen duyurdu. Bu arada diğer kruvaziyer firması İsviçre merkezli MSC Türkiye için hazırladığı 2023 programını açıkladı.

İstanbul’da Galataport’taki gemisi Fantasia’da düzenlenen bassın toplantısında konuşan MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro, 2023 yılında da Mayısından itibaren her hafta Türkiye limanlarından hareketli gemi seyahatlerinin başlayacağını söyledi.

Angelo Capurro, Türkiye’ye yıllardır turistik anlamda en çok yatırımı yapan marka olduklarını belirterek “En çok ilgi gören programlarımız arasında çoğunlukla İstanbul ve Türk limanlarını içeren programlarımız oldu” dedi.

Capurro’nun verdiği bilgiye göre, MSC Lirica gemisi Kuşadası hareketli 2022 yaz programlarına 15 Ekim’e kadar devam edecek iken, MSC Fantasia gemisi Eylül ve Ekimlarında İstanbul’a toplamda 3 sefer gerçekleştirecek. MSC Fantasia gemisi İstanbul’dan sonra Korfu, Trieste, Zadar, Bari, Pire ve İzmir’in ardından İstanbul rotasını takip edecek.

MSC Cruises Türkiye Ülke Müdürü Burak Çalışkanda yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“MSC Cruises’un 2023 planlamasında; MSC Fantasia gemimizin ikiz kardeşi MSC Splendida gemisi ile 05 Mayıs – 23 Ekim 2023 arasında her hafta hareketli 9 gecelik program yapılacak. MSC Splendida ülkemize toplam 19 sefer gerçekleştirecek. Programda, İstanbul’un yanı sıra Kuşadası limanı, İtalya’nın Trieste, Bari limanları,’ın da Korfu Adası, Katakolon ve Pire(Atina) limanlarını içeren bir seyahat deneyimi yaşatacak. Yine 2023 planlamaları kapsamında, MSC Musica gemisi ile Kuşadası hareketli 7 gecelik bir program olan’ın  Mykonos, Santorini, Pire(Atina) limanları, İsrail’in Hayfa ve Kıbrıs’ın Limassol limanı da yer alacak. MSC Musica, Kuşadası’ndan hareketle 25 Nisan-17 Ekim 2023 arasında toplamda 26 sefer gerçekleştireceğiz.rıca MSC Poesia gemimiz ile hem İstanbul hem de Kuşadası hareketle 11 gecelik keyifli programlar yapıp, limanlarımıza toplamda 5 sefer yapacaktır.” .