• 24 Mart 2021 23:30
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Merkel Paskalya'da kapanma yasağını geri aldı, özür diledi

Bu haberi dinleyin
24 Mart 2021 Merkel Paskalya'da kapanma yasağını geri aldı, özür diledi

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, iki gün önce açıklanan ve Paskalya tatili boyunca kamusal yaşamı durduran sıkı önlemleri "hata" olarak nitelendirerek kararı geri alarak yurttaşlardan özür diledi.

22 Mart'taki toplantıda alınan kapanma kararına gelen yoğun eleştiriler sonrasında eyalet başbakanlarını olağanüstü toplantıya çağıran Merkel, ardından yaptığı açıklamada Paskalya'da beş günlük kapanma fikrinin bir hata olduğunu söyledi.

Kararın iyi niyetle alındığını ancak hayata geçirilmesi önünde kısa süre içinde açıklığa kavuşturulması mümkün olmayan sorular oluştuğunu belirten Merkel, "Bu bir hataydı. Ve hata varsa bunun söylenmesi ve düzeltilmesi gerekir. Bu hatadan ve oluşan ek belirsizliklerden dolayı tüm vatandaşlardan af diliyorum" diye konuştu.

"Bu sadece ve tek başına benim hatam" diyen Merkel, Başbakan olarak makamından dolayı her konuda nihai sorumluluğu kendisinin taşıdığına işaret etti.

Almanya'da Paskalya tatili 2 Nisan Cuma günü başlıyor ve 6 Nisan Salı günü yeniden işbaşı yapılıyor. 

İş dünyası ve bilim insanları, birçok dükkan ve mağazanın kapatılmasını öngören ve insanların bir araya gelmesini sınırlayan plana karşı çıkmıştı.