• 24 Nisan 2024 23:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

FTI’yın el değiştirmesinden sonra kamuya olan borçları silinecek mi

Bu haberi dinleyin
24 Nisan 2024 FTI’yın el değiştirmesinden sonra kamuya olan borçları silinecek mi

Almanya’nın üçüncü büyük grubu FTI Grubu’nun Amerikan yatırım fonu Certares tarafından devralınmasından sonra grubun kamuya olan borcunun ne olacağı tartışılıyor.

Federal Meclis Komitesi, Certares'in FTI'yi devralmasının ardından devlet Ekonomik İstikrar Fonu'ndan (WSF) yardımın geri ödenmesinden feragat edilmesinin bir rol oynayıp oynamayacağı konusunda bilgilendirilecek.

Federal Maliyelığı'na göre, WSF istikrar tedbirleri temelde “geçici”. Bu nedenle şirketlerin verilen fonları tam artı faizle geri ödemesi gerekiyor.lığa göre, yeniden sermayelendirmelerin AB Komisyonu ve WSF Uygulama Tüzüğü uyarınca "prensip olarak altı yıl içinde, ancak en geç on yıl sonra tamamlanması" gerekiyor. TUI ve gibi büyük borçlular mali yardımı geri ödediler.

FTI, diğer şirketleri gibi, Ağustos ve Aralık 2020 ile Ekim 2021'de yeniden sermayelendirme için salgını nedeniyle WSF'den üç dilim halinde toplam 603 milyon avro aldı. 

“Otellere ödemeler zamanında yapılacak”

FTI’yın Amerikan yatırım fonu Certares tarafından devralınması ile başlayan yeni dönemde otelcilere ilk iyi haber geldi.

FTI’dan otellere gönderilen mektupta, birikmiş/gecikmiş borçlar ile yeni döneme ilişkin ödemelerin zamanında yapılacağı bildirildi.

Mektupta FTI’daki son gelişmeler konusunda bilgi verildikten sonra, FTI’ın borç durumunun iyileştiği birkaç sonra "ödeme koşullarını ve disiplini güçlendirmeye kararlı" oldukları belirtilerek “Hedefimiz, desteğinizle pazar payımızı daha da genişletmeyi hedeflediğimiz için amacımız hızla normal koşullara dönmek" olduğu ifade ediliyor.

Mektupta otel bölümü başkanı venı zamanda Meeting Point bölümünün yeni atanan CEO'su Sabine Dorn'un liderliğinde bir ekibin görevlendirildiği ekibin otelcilerle görüşeceği belirtiliyor.

FTI Group, CEO Karl Markgraf, Sabine Dorn ve CFO Lars Creutzmann tarafından imzalanan mektupta, görüşmelerin kısa süre içinde başlayacağı duyuruluyor.