• 15 Şubat 2022 10:55
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rezervasyonlar iyi maliyet artışı sorun

Bu haberi dinleyin
15 Şubat 2022 Rezervasyonlar iyi maliyet artışı sorun

Avrupa ülkelerinin peş peşe kısıtlamaları kaldırmalarıyla özellikle’de Türkiye rezervasyonları iyi gidiyor.

Oteller tur operatörlerinin abarttığı kadar olmasa da rezervasyonların iyi gittiğini söylerken başta gıda ve enerji olmak üzere bütün girdilerde yaşanan fiyat artışının getirdiği maliyet yükselmesinden endişeli.

Artışlar fiyatlara yansıtılamıyor

Reuters'a konuşan otelciler TL’deki değer kaybının da etkisiyle artan rezervasyonlardan memnun olduklarını ancak maliyetlerin ciddi biçimde arttığını ve bunu fiyatlara yansıtamadıklarını söylüyor.

Rezervasyonlar iyi de

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu da

özellikle'den yüksek bir talep olduğunu, krizinini etkileyebileceğini belirterek,, Belçika, Hollanda ve İskandinavya'dan daha çok turist beklendiğini söyledi.

Yüzde 60-65 artış oldu

İstanbul’daki otelcilerin oluşturduğu Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin de birda maliyetlerin yüzde 60-65 artmasıyla sektörün büyük bir zorluk yaşadığını belirterek, “Artan maliyetleri fiyatlarımıza yansıtmamız mümkün değil" diyor.

Gıda ve enerji fiyatlarındaki artış

Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oya Narin de'da ortalama 200 euro olan gecelik beş yıldızlı otel konaklama fiyatının Türkiye'de 70 euro civarı olduğunu anımsatarak artan elektrik, gaz ve diğer giderlerin işletmelere ciddi  maliyet yükü getirdiğini söylüyor.

Başa çıkamıyoruz

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı ve Antalya'teki Innvista Otel'in Genel Müdürü Ülkay Atmaca yükselen maliyetlerle başa çıkamadıklarını vurguluyor.