• 18 Haziran 2021 00:38
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya heyeti geldi çalışmalara başladı, gözler verilecek raporda ama…

Bu haberi dinleyin
18 Haziran 2021 Rusya heyeti geldi çalışmalara başladı, gözler verilecek raporda ama…

Rusya’nın 15 Nisan’da Türkiye’ye koyduğu, 21 Haziran’da dolacak uçuş yasağı süresinin dolmasına bir hafta kala yasağa gerekçe gösterilen ile ilgili durumu yerinde incelemek üzere’dan gelen heyet çalışmalarına başladı.

Beş profesör ve dört devlet görevlisinden oluşan heyet iki gün içinde Antalya’da havalimanı, otel, hastane gibi yerlerde alınan önlemleri inceleyecekler. Heyet ilk olarak Antalya Havalimanını incelediler. PCR testi yapılan yerler ve check in , check out alanlarını kontrol etti.

Heyete Ekibe sağlıklığından yetkililer, TGA, Kültür velığı temsilcileri ile Bilim Kurulu Üyesi Prof. Ateş Kara eşlik ediyor.

Aniden program değiştirdiler

Heyetinndaki incelemelerinden sonra otellere hareket ederken daha önceden belirlenmiş olan otel programını değiştirdiğini ve kendi belirledikleri otellere doğru Side’ye gideceklerini  söyledi.

Türk Heyeti değişikliği kabul etti.

Heyetin raporunu bu hafta açıklaması bekleniyor.

Türkiye Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’ndan (TGA) yapılan açıklamada, heyetin hazırlayacağı rapor, uçuşlarının başlatılması kararında etkili olacağı belirtildi.

Heyetin vereceği rapor önemli ama’nın 21 Haziran sonrası için vereceği karara açısından tek başına belirleyici değil.

Rusya’nın yasak kararı aldığı dönemde buna gerekçe olarak vaka sayısın gösterse de gerçek nedenin siyasi olduğu, Türkiye’nin izlediği politikasına tepkinin kararda rol oynadığı konuşuluyor.

Buradan hareketle yasak kararını kaldırılmasında Rus heyetinin yaptığı incelemelerden hareketle hazırlayacağı raporun tek başına belirleyici olmayacağı savunuluyor.