• 15 Şubat 2024 11:49
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Seyahat acenteleri “TUI satışlarının omurgasıdır”

Bu haberi dinleyin
15 Şubat 2024 “Seyahat acenteleri “TUI satışlarının omurgasıdır”

TUI, küresel salgın (Pandemi) dönemindeki tavır ve uygulamalarıyla küstürdüğü seyahatleri ile barışma için başlattığı çalışmalarını sürdürüyor.

TUI CEO'su Sebastian Ebel, yaptığı sanal genel kurul toplantısında, seyahatleri TUI satışlarının omurgası olduğunu söyledi.

AB düzenlemesi herkese zarar verir”

Ebel, AB’nin değiştirmek istediği paket seyahat yönetmeliği için de “Planlanan revizyon nedeniyle tur operatörleri ve seyahatlerinin konumu risk altında olduğunu belirterek “Tüketicilerin iyi korunmasından yanayız. Paket tur bu korumayı sağlıyor. Yönetmelikte yapılmak istenen değişiklik ile peşinat ile ilgili maliyetleri artırılmak isteniyor. Bu ülkede Alman ve Avrupalı ​​tur operatörleri ile seyahatlerinin zararına olacak yeni kurallara karşı" dedi.

“Acentelerde değil platformlarda sorun var”

TUI CEO’su rezervasyon sistemlerini eleştirerek yalnızca seyahati düzenleyen platformların rezerve edilen birçok bireysel hizmet için paket seyahat korumasının bulunmadığına dikkat çekip. "AB buraya müdahale etmeli ve daha fazla şeffaflık sağlamalı. Brüksel, sıkı düzenlemelere tabi organizatörleri daha fazla düzenlemek yerine platformlar ve onların iş modelleriyle ilgilenmeli" dedi.

OTA’lar koruma sağlamıyor

“OTA'lar müşteriye koruma sağlamıyor ya da çok az koruma sağıyor " diyen Ebel şunları söyledi:  Çünkü komisyoncu olarak hareket etmelerine rağmen neredeyse hiçbir zaman müşterinin doğrudan iş ortağı olmazlar. Bunlar tatilcilere ve ailelerine bu güvenliği sunmuyor, yerel seyahatlerine rakip oluyorlar.”