• 07 Mayıs 2022 00:53
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Türkiye'nin ilk ‘Lüks Çadır oteli-glamping

Bu haberi dinleyin
07 Mayıs 2022 Türkiye'nin ilk ‘Lüks Çadır oteli-glamping

Türkiye'nin ilk ‘Lüks çadır' oteli “Glamping Çeşme’de açılacak. Film yapımcısı ve The Stay Otellerinin sahibi Muzaffer Yıldırım Çeşme- Alaçatı'daki The Stay Warehouse’tan sonra şimdi de Türkiye’nin ilk ‘Lüks Çadır’ oteli projesini yaşama geçirecek.

Oksijen Gazetesi’nden Elif Ergu’ya konuşan The Stay Grubu sahibi Muzaffer Yıldırım, Çeşme'de, Alaçatı-Ovacık arasında Gülistan mevkisinde 200 dönüm arazide ilk adımda 24 çadır olacak proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Proje çalışmaları devam ederken glamping ile ilgili yönetmeliği beklediklerini söyleyen Yıldırım, proje için şu ana kadar 50-60 milyon liralık yatırım yaptığını belirterek şunları söylüyor:

“Çadırlar özel. Alman teknolojisiyle Afrika'da yapılıyor. 40 ve 80 metrekarelik çadırlar. Yatak odası, salonu, mutfağı var. Yataklar için kullandığımız klimalar çok özel, kimse klima olduğuna inanmıyor. Bu arada bu çadırlarda 12 yaşanabilir bir ortam yaratıldı. 

Gelen misafirler 1 kilometre ötede arabaları bırakacaklar. Özel araçlarla onları çadırlara getireceğiz. Kimse araç görmeyecek. Oda temizliğinde personele.4 eşek yardımcı olacak  

Dünyada son 10 yıldır bu tatil anlayışı yükseliyor. Türkiye'de de biz ilk adımı atıyoruz.

Lüks tatil deyince zincir oteller tercih ediliyor... İlk hedefimiz bu projeyi iyi anlayanlara ulaşmak. Buraya doğanın içinde yaşayıp doğanın içinde iyi servis de olsun isteyenler gelecek.

Satın aldıkları İstanbul Nişantaşı’ndaki Sofa Otel’in de konseptini ve adını değiştireceklerini söyleyen Muzaffer Yıldırım “Oranın karakterini değiştireceğim. Adı da The Stay Boulevard Nişantaşı olacak. 19 Mayıs'ta oda kahvaltı olarak açacağız. Üst katındaki Frankie yerine farklı bir yer yapıyoruz” diyor.