• 28 Temmuz 2022 10:56
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Ucuzculuğa önlem: İspanya, İngiltere’den gelenlerden ekonomik güçlerini kanıtlaması istenecek

Bu haberi dinleyin
28 Temmuz 2022 Ucuzculuğa önlem: İspanya, İngiltere’den gelenlerden ekonomik güçlerini kanıtlaması istenecek

İspanya özellikle’den gelen sarhoş ve ucuzcu turistlere yönelik önlemlere devam ediyor.’deki İspanyol Ofisi, Brexit'ten sonra gezginlerden istenen koşullara birini daha ekledi.

İngiltere’den gelenlerden tatilde yapılacak harcamaları ekonomik yönden karşılayıp karşılayamayacağına bakılacak. Bunun için’ya girişte özellikle gelinen bölgede kalınacak süre boyunca kendilerine yetecek kadar paraları olduğunu kanıtlamaları istenecek.

The Telegraph'taki habere göre dört kişilik bir ailenin'ya seyahat etmesi için en az 3.141 sterline (3.700 avrodan fazla) paraya ihtiyaç olduğunu gelenlerden bu ödemeyi yapma güçleri olup olmadığına bakılacak.

Haber üzerine açıklama yapan'deki İspanyol Ofisi müdürü Manuel Butler, “ Bu yeni bir şey değil. Avrupa Birliği dışından gelen ziyaretçiler için uzun süredir yürürlükte olan bir şeydir” diyor.

Butler,’de de benzer bir uygulama olduğunu,’ye gelenlerin ülkede kalacakları süre içinde kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları kişilere yetecek ödeme gücüne sahip olup olmadığını göstermelerinin istendiğini söyledi.