• 25 Şubat 2021 22:08
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

AKTOB: “Normalleşme sürecinde kurallar tavizsiz uygulanmalı

Bu haberi dinleyin
25 Şubat 2021 AKTOB: “Normalleşme sürecinde kurallar tavizsiz uygulanmalı

Koronavirüs salgınına yönelik önlemlerde normale dönüşün il ve bölge bazındaki gelişmelere göre karar verilecek olmasını değerlendiren sektörü, bu dönemin geçen yıl gibi en az zararla gerçekleşmesi için kurallara titizlikle uygulaması gerektiğine dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili açıklama yapanAkdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı “2020’den itibaren başarılı bir süreç yönetimi ile başlattığımız hareketini 2021 yılında da daha fazla arttırabilmek için kurallara uymalı ve düzenlemelerinen devam ettirmeliyiz” dedi.
Başarı kurallara uyuma bağlı

2020 yılında hareketliliği konusunda olumlu gelişmelerin; Kültür velığı ve kamu yönetiminin getirdiği düzenlemeler, konaklama tesislerinin aldığı önlemler ve kurallara uyum ile elde edildiği gerçeğini hatırlatan Dr. Yağcı, şunları söyledi:

“Güvenlisyon sisteminin düzenlemeleri bu dönemde de çok önemli.  Aşının yaygınlaşması ve salgının tam kontrol altına alınmasına kadar önlemlerimizi uygulamalıyız.

Mücadele ülke genelinde olduğu gibi,de de 2021 yılında kurallara uyulması ile başarıya ulaşacaktır.

Onun için belirlenen düzenlemelerenen devam edilmesi gerekir Bu süreçte Güvenlisı kapsamındaki önlemlerimizi uygulamalıyız.”

Antalya öncülük edecek

Antalya’nın Güvenlisı ile Dünyaya öncülük etti. Bu dönemde sektör çok büyük özveri gösterdi. Güvenlisyon Sistemiyle sezona başlamamız 2021i içinde önemli unsurlardan biri olacak. 2020 yılındade yaşadığımız deneyimler 2021 yılı içinde bize öncü olacak.

Bu yıl sezonunda öncelik işletmelerimizi açabilmek ve ticari faaliyetimize devam etmektir. Bunları yaparken de dikkatimiz; fiyat dengesi, kalite unsuru ve özellikle Güvenlisyon sistemi kriterlerini uygulamak olmalıdır.”