• 05 Ocak 2024 19:46
  • 0
  • 5 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Grupların plan, program ve projeleri

Bu haberi dinleyin
05 Ocak 2024 Grupların plan, program ve projeleri

Sektörün yatırımcı ve işletmeci grupları 2023’iyi iyi bir yıl olarak geçmesi üzerine 2024’te yatırımlarını hızlandırarak sürdüreceklerini söylüyor.

Haftalık ekonomi dergisi Para’ya 2024 plan ve programları hakkında bilgi veren firma temsilcileri açacakları yeni oteller ve hızlandıracakları projeleri konusunda şunları söylüyor:

Banu Dedeman / Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı

“Otel sayımızı 50’ye, imzalı kontrat sayımızı 75’e çıkaracağız ”

Dedeman Hotels & Resorts International olarak 2024’te yeni yılda yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Dedeman ve Park Dedeman markalarımıza eklediğimiz 7 yeni markamızla, açılışını yaptığımız yeni otellerimiz var. İmzaladığımız yeni otel sözleşmeleri ile otel sayımızı 50’ye, imzalı kontrat sayımızı ise tüm marka ve konseptlerimizle birlikte 75’e çıkaracağız. 

Dedeman bayrağını Türkiye’nin 81 ilinin yanısıra, Balkanlar, Orta Doğu, Afrika, Avrupa, CIS gibi farklı bölge veya ülkelerde de  dalgalandırmak istiyoruz. İstihdam oranımızı yüzde 45 artırmayı hedefliyoruz. Hizmet sektörünün ‘insana dokunan’ yanı ağır basıyor. 2024’te sektör olarak istihdam sistemini düzenleyip, nitelikli çalışanlar yetiştirerek müşteri memnuniyeti ve verimliliği artırabiliriz.”

Emel Elik Bezaroğlu /Elite World Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Üyesi 

“11. otelimizi Kuşadası’nı Haziran’da açıyoruz”

2024 yılında otel açılışlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Franchise modeliyle 2024’ün başlarında Van’da 3 yıldızlı Elite World GO markamızın ilk otelini, sonra grubumuzun kendi yatırımı olan, zincirin 11’inci oteli Elite World Kuşadası’nın açılışını yapacağız. Önümüzdeki dönemde de yeni yatırımlarımız ve franchise işletmelerimizle Elite World Hotels & Resort zincirini büyütmeye devam edeceğiz. 

Kaan Kavaloğlu /Limak Holding Grubu Başkanı

“Bodrum ve Bafra’da birer otel açacağız”

Turizm yatırımlarımızı, Türkiye ve dünyadaki konjonktürü göz önüne alıp, ciddi kar zarar analizlerini yaparak gerçekleştiriyoruz. Limak Holding Grubunun bünyesinde dokuz otelimiz bulunuyor.  10’uncu otelimizi; 354 milyon lira yatırımla’un Kızılağaç Mahallesindeki 36 bin metrekarelik araziye 214 odalı, 5 yıldızlı otel yapacağız. Orası için ülkemize henüz gelmemiş bir markayı Türkiye’ye getirmeyi planlıyoruz.rıca yatırımlarımıza‘de  Bafra’dabin yatak kapasiteli bir otel ve 18 delikli golf sahası projesiyle devam edeceğiz. 

Ferzan Çelikkanat/Marriott EMEA Danışma Kurulu Üyesi ve Er Yatırım Genel Müdürü

“Markalı şehir otellerimizi Avrupa’ya yayacağız”

Bünyemizde yer alan markalı, şehir içi, iş otelleri portföyümüzü, başta Kuzey Avrupa ülkeleri olmak üzere, Hollanda, Norveç ve Danimarka gibi ülkelere genişletmek istiyoruz. 

Yeni yatırımlarda sürdürülebilir ve yeşil enerji yatırımlarına yöneleceğiz. Bu kapsamda 2024’te 3000 kw güneş enerjisi yatırımımızı devreye alacağız. 

İsmet Öztanık / Avantgarde Collection ve Lucis Initiative Kurucusu

"15 milyon dolarlık yatırımımız bitmek üzere" 

2024 yılına sektörüne çoklu yatırımlarla giriyoruz. 2023 yılı boyunca devam ettiğimiz hem yeni Kapadokya otel yatırımımız hem de Avantgarde Yalıkavak otelimizin renovasyonu ve bu iki lokasyonumuzun Avantgarde Refined adındaki premium segmentte yeni bir konaklama deneyimi sunacak olması, en önemli gündem maddemiz. 

Halen devam eden Kapadokya yatırımımız ve renovasyonumuzu birlikte değerlendirdiğimizde şu anda 15 milyon dolarlık bir yatırımı tamamlamak üzereyiz. Yeni yatırım safhasında olduğumuz işlerimizi derı bir plan olarak yürütüyoruz. Rumeli Caddesi'ndeki projemiz, Assembly ve yeme içme yatırımlarımızı Türkiye ve'deki girişimlerimizle birlikte değerlendirdiğimizde çok daha yüksek bir yatırım tutarı iş akışımızda yer alıyor.

Recai Çakır / Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı

"Türkiye'ye ilgi devam edecek " 

2024 yılı, açısından 2023'ten daha iyi olacak. Çünkü operatörlerden gelen bilgilere göre Türkiye'ye olan ilginin devam ettiği görülüyor. 

Şahin Seval /Oujo Hotels CEO'su 

"Yeni otelimiz İzmir'de olacak"

Henüz net bir rakam verememekle beraber yaklaşık 35-40 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz. Duja Hotels çatısı altında, Didim, Antalya ve Sarıkamış'ta olmak üzere dört otel ile hizmet vermeye devam ediyoruz. Zincir marka olma yolunda yatırımlarımız sürerken 2024 yılında başlamayı ön gördüğümüz bir yatırımımız daha olacak. İzmir'in Selçuk ilçesi Pamucak bölgesinde bin yatak kapasiteli bir tesisi yapmayı planlıyoruz. 

Ali Onaran / Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı

" 2024 büyüme yılı olacak " 

Bu yıl 30'uncu yılımızı kutlayacağız. Prontotour olarak 2024 yılını büyüme yılı olarak görüyoruz. Yaklaşık yüzde 15-20 civarında büyüme öngörüyoruz.

Cengiz Deveci / Honest Holding Yönetim Kurulu Başkanı

“Yeni otel yatırımları devam edecek”

Honest Holding çatısı altındaki şirketlerimizle kısa ve uzun vadede bulunduğumuz sektörlerde belirleyici bir güç olmayı sürdüreceğiz. 2023'te Türkiye'ye kazandırdığımız Le Pain Quotidien, Fogo de Chão ve Juan Valdez gibi global markalarla birlikte, yeme-içme, inşaat, taşımacılık,, ihracat ve ithalat alanlarındaki varlığımızı sürdürüyoruz. Honest Holding olarak 2024’te yeni şube açılışları, otel yatırımlarına devam edeceğiz.