• 08 Aralık 2022 08:32
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İngiltere'de Türkiye İspanya’dan ucuz, ama tercihte 4. sırada

Bu haberi dinleyin
08 Aralık 2022 İngiltere'de Türkiye İspanya’dan ucuz, ama tercihte 4. sırada

Enerji krizi ve aran fiyatlar nedeniyle kış mevsimini ucuz tatil yapacakları yer arayanler için Türkiye TL’deki değer kaybının da etkisiyle en ucuz olduğu halde ilk sırada tercih edilen destinasyon değil. 

İngiltere seyahatsi "On The Beach" tarafından hazırlanan rapora göreler 2022-2023 kış sezonunda’nın’nı ilk sırada tercih ediyor. Rapordandaki fiyatların yüksek olduğu bu durumun rakip ülkelerden Türkiye’ye yaradığı belirtiliyor. Buna rağmenler soğuk kışı geçirecekleri sıcak ülkeler arasında tercih yaparken ilk sırada yüzde 40 ile’nın’nı seçerken 2 ve 3. sırada da’nın Madrid ve Balear’ı tercih edeceğini söylüyor. Türkiye ise yüzde 6.9 ile 4. sırada tercih ediliyor.

Rapor ile ilgili haberin yer aldığı Travel Weekly’delerin yüzde 65'inden fazlasının sıcak kış için'yı tercih ettiği belirtiliyor.

Araştırma sonuçlarını değerlendiren tur operatörleriler için Doğu ve Akdeniz'deki sıcak destinasyonların’ndan daha rekabetçi ve daha ucuz seçenekleri olduğuna işaret edilerek fiyatların yüksek olmasının tercihlerin adaların aleyhine dönmesine neden olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.
Araştırmayı yapan "On The Beach" Müşteri Direktörü Zoe Harris “Kış destinasyonu olarak'nın ilk sırada yer alması şaşırtıcı değil. Bununla birlikte, ortalama olarak, yedi gecelik her şey dahil konaklama için en pahalı yerlerden biri. Buna karşılık sunduğu hizmet ve fiyatlarıyla Türkiye ve gibi destinasyonlar var. Bu nedenle talep, Kanarya ve  yüksek fiyatlı diğer destinasyonlardan Doğu Akdeniz’in diğer destinasyonlara kayabilir” diyor

Bu arada ve TUI kış sezonu için'na koydukları uçak sefer sayısı ve koltuk kapasitesini artırdı.



İngilizlerin sıcak kış için Akdeniz ülkelerine yaptıkları rezervasyonların dağılımı (Yüzde)

Kanarya Adaları 40
İspanya merkez17,2
Balear Adaları 8,5
Türkiye 6,9
Yunanistan 6,9
Portekiz 4,9
Mısır 3,8
Kıbrıs 2,7
Malta2,5
Fas 2,1