• 21 Temmuz 2022 23:56
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’da sarhoş turist kurallara uymayan 8 bar kapatıldı

Bu haberi dinleyin
21 Temmuz 2022 İspanya’da sarhoş turist kurallara uymayan 8 bar kapatıldı

İspanya’nın büyük bölümü’den gelenlerden oluşan aşırı alkol tüketerek yerel halk ve diğer turistleri rahatsız eden ‘Sarhoşi’ni önlemeye yönelik aldığı sert önlemleri uygulamaya başladı.

Palma'daki bölgesellığı dördü, Alman ziyaretçilerin olduğu Playa de Palma'da, dördü delerin ağırlıklı olduğu Magaluf'ta olmak üzere kurallara uymayarak turistlere belirlenen miktarın üzerinde ve izin verilen saatler dışında alkol servisi yapan sekiz barı kapattı.

Benzer nedenlerle kapatma istemli 90'dan fazla davada açıldığı, yasa ihlalleriyle ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

İspanya’da yılların sorunu olan sarhoşinin en çok yaşandığı Mallorca'da konuya artık eskisi gibi hoşgörüyle bakılmıyor, çıkarılan yasa ve getirilen yönetmelikler uygulanıyor. Bölge hükümeti kararın alkol yasağı ile ilgisi olmadığını uygulamaların az sayıdaki kişinin yerel halk ve diğer turistlere verdiği zararı önlemeye yönelik olduğunu söylüyor.

Kapatılıp para cezasına çarptırılan barlar, belirlenen süreler dışında ve reşit olmayanlara alkol servisi yapmakla suçlanıyor. 

Playa de Palma, Magaluf verıca Ibiza'daki Sant Antoni'deki aşırılıklarla mücadele etmek için 2020'de "içki karşıtı yasası" çıkarılmıştı. Balear Adaları'nın bölgesel hükümeti bölge ile ilgili bu yönde oluşan imajı değiştirmek için birkaç yıldır çabalıyor. Bölgesel hükümet sarhoş tatilcilere yönelik çeşitli girişimlerde bulunuyor.