• 18 Mart 2021 22:58
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’da turizmde ‘Kurtar bizi devlet’ sesleri yükseliyor

Bu haberi dinleyin
18 Mart 2021 İspanya’da turizmde ‘Kurtar bizi devlet’ sesleri yükseliyor

İspanya’da ‘Kurtar bizi devlet’ diyen şirketlere hergün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak bir otel grubu devletin kendilerini kurtarmasını istedi.

Bünyesinde 26’sı’da 5’i Venezuella’da olmak üzere toplam 31 otel olan Grupo Inversor Hesperia (GIHSA) Sociedad Estatal de Participaciones Industriales (SEPI) (Stratejik Şirketlere Ödeme ve Destek Fonu)’na kurtarılması için başvurdu.

Grup SEPI’den 55 milyon Avro hibe desteği istedi.

Kurtarma isteyenler

İspanya’da devlet eliyle kurtarılmak talebiyle aralarında Air Europa’nın da olduğu şirketler SEPI’den bir milyar Avro destek istiyor.

Kurtarılmak isteyenler arasında Plus Ultra ve Ávoris havayolları,  Naviera Armas, Hotusa, Wamos grubu, Selenta Grubu, Endülüs Abades, Hotelatelier ve Room Mate Oteller Grubu ile Nostrum var.

Bunlar da kurtarılanlar

Maliyeı ve Hükümet sözcüsü María Jesús Montero, hükümetin; Geomoon, Globalia Corporate Travel, Globalia Meetings, Halcón Viajes ve Viajes Ekvador, BCD Travel, BCD M&E, Viajes 2000, Wäy, Bco Crongresos, Iberojet ve Muchoviaje Iberrail, Marsol, Touring Club, Travelplan Welcomebeds.com; Catai, Quelónea, Jolidey, Viva Tours, LePlan, LeMusik, LeSki, Rhodasol / Bedtoyou. Nortravel ve Evelop havayollarına da destek sağladığını bildirdi.