• 24 Mayıs 2021 01:22
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

KKTC’ye gelen turist olursa e-bileklik takılacak, otel dışına çıkmayacak !

Bu haberi dinleyin
24 Mayıs 2021 KKTC’ye gelen turist olursa e-bileklik takılacak, otel dışına çıkmayacak !

Koronavirüs salgına yönelik önlemler kapsamında’de turistlere ilginç bir yöntem uygulanacak

7 Haziran'dan itibaren eğer’ye gelen turist bulunursa elektronik bileklikli olarak tatil yapabilecek.

Yeni düzenlemelere göre'ye tatile gideceklerin aşı olup olmadığına bakılmayacak. turistlerin otel dışına çıkmama şartıyla beş gün tatil yapabilecek.

Elektronik bileklikler, görevliler tarafındannda takılıyor. Otele giden tatilci bu bileklikle yüzecek. Cep telefonunu sahile/ bırakıp denizde 100 metre açılabilecek.

Uygulama nasıl olacak

Ömer Bilge’nin Hürriyet’teki haberine göre Tatile gidecekler önce Sağlıklığının 'Güvende Kal' adlı uygulamasını ceplerine yükleyecek. Seyahatten önce ve Ercannda PCR testi yaptıracaklar.nda cebe yüklenen uygulamayla e-bileklik eşleştirilecek. Turistin kalacağı otelin sınırları kaydedilecek.

Bileğe takılan elektronik kelepçeler su geçirmez, GPS sayesinde 100 metreye kadar cep telefonunu algılayabiliyor.

Cep telefonuna yükleme

Seyahatten en fazla 72 saat öncesi alınmış negatif PCR testi sonucuyla uçağa binen turistlere Lefkoşa Ercannda ikinci bir PCR testi yapılıyor. 

Elektronik bileklik, cep telefonlarına yüklenen uygulama ile eşleştiriliyor ve yolcunun kalacağı otel sınırları kaydediliyor. 

Turistler, 5 günlük tatili süresince cep telefonu ile bilekliğinin bağlantısının kopmamasına dikkat ediyor.

Turistin otel sınırları dışına çıkması halinde uygulama Sağlıklığına otomatik ihbarda bulunuyor. Turistler hava alanından otel araçlarıyla almıyor, yine otel araçlarıyla geri getiriliyor.

sayılarına göre önümüzdeki günlerde çift aşılı karantinasız giriş kapsamına dahil edilmesi bekleniyor. 

Bağlantı koparsa ceza

Turist ihlal halinde alacağı cezaları da içeren bir taahhütname imzalayacak. Beş günlük tatil boyunca cep telefonuyla e-bilekliğin bağlantısının kopmaması gerekiyor. Bağlantının kopması ihlal sayılacak. Otel, misafirinindan kendi aracıyla alıp, tatil sonundana bırakacak. Çift aşılı olanlar da 7 Haziran'dan itibaren karantinasız tatil yapabilecek.

Haftada 10 uçak

KKTC Başbakanı Ersan Saner, belirli hotellerde uygulanacak 'kapalıin' haftada 10 charter seferi ile sınırlı olacağını, çift aşılıların serbest girişlerine ise yine belirli şartlarla izin verileceğini söyledi.

COVID-19 önlemleri çerçevesinde Türkiye dahil Ada'ya gelen yolculardan 10 gün karantina ve çift PCR testi talep eden, elektronik kelepçeli giriş uygulamasını geçen sınırlı sayılarla deneme amacıyla başlattı. Az sayıda bileklik küçük çocukları bulunan yetişkinler ve yaşlıların karantina sürelerini oteller yerine evlerinde geçirmeleri amacıyla kullanıldı. Ardından uygulama sınırlı sayıda otelde, sektöründe denendi.