• 09 Ağustos 2021 02:03
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Kurtar bizi devlet baba”cılar listesine yenileri ekleniyor

Zor duruma düştükleri için devletin kendilerini kurtarmasını isteyen firmalara her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son olarak İspanya, Almanya, Andorra ve Şili’de 22 oteli olan Abba Hotels zinciri devletten kurtarma isteyen şirketler kervanına katıldı.

Bu haberi dinleyin
09 Ağustos 2021 “Kurtar bizi devlet baba”cılar listesine yenileri ekleniyor

Pandemi, diğer alanlarda olduğu gibi seyahat endüstrisinde de kamu gücü öne çıktı.virüs salgınından en ağır darbeyi yiyen sektörün en büyük firmaları içine düştükleri zor durumdan kurtarılmaları için devlete sığınıyor.

Seyahat endüstrisinin Avrupa merkezi ve lokomotifi konumunda olan’da ülkenin bayrak taşıyıcıLufthansa ve sektörün en büyük grubu TUI, hükümet talimatıyla kamudan sağlanan milyarlarca Avro sağlanarakakta tutuluyor. 

Dünya Gazetesi’nin Seyahat Endüstrisi sayfasındaki haberde benzer durumun Avrupa seyahat pazarının ikinci büyük merkezi’de de yaşandığı belirtilerek şöyle deniyor:

İspanya’da zor duruma düştükleri için devletin kendilerini kurtarmasını isteyen firmalara her gün bir yenisi daha ekleniyor.

Son olarak’nın yanı sıra;, Andorra ve Şili’de 22 oteli olan Abba Hotels zinciri devletten kurtarma isteyen şirketler kervanına katıldı.

Abba Hotels, Devlet Sanayi Katılımları Örgütü (SEPI) tarafından yönetilen Stratejik Şirketlerin Ödeme Gücünü Destekleme Fonu'ndan yardım talep eden şirketleri listesine eklendi.

Devletten 30,9 milyon Avro destek isteyen zincirin,, Andorra ve Şili’de 17 destinasyonda 22 oteli bulunuyor.

İspanya’dade kurtarılma bekleyenler ve istedikleri destek (Milyon Euro)

Air Europa

575

Plus Ultra 

530

Hotusa

320

Ávoris

230

Air Nostrum

103

Naviera Armas

100

Wamos Grubu 

70

Hesperia

55

Room Hotels Mate

52

Selenta Grup 

50

Senatör 

50

Abades

40

GrupoJuliá

37

Serhs

35

Soho Boutique Hotels

32

Hotelatelier

25

Pangea Travel Store

25