• 05 Aralık 2021 21:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mısır’da 40 Rus turistin zehirlendiği 9 otel kapatıldı, tesislere katı kurallar getirildi

Bu haberi dinleyin
05 Aralık 2021 Mısır’da 40 Rus turistin zehirlendiği 9 otel kapatıldı, tesislere katı kurallar getirildi

Mısır’da 40 Rus turistin gıda zehirlenmesi üzerine otelcilik sektörüne katı kurallar getirildi. Ekimında zehirlenmenin yaşandığı Hurgada'daki beş yıldızlı AMC Royal Hotel süresiz olarak kapatılmış bunun yanında dokuz otelin çalışma ruhsatı askıya alındı.

Zehirlenme olayı üzerinelığı Hurgada ve Şarm El-Şeyh'teki otelleri sağlık kurallarına uyup uymadıklarını tespit için denetledi.

Bakanlığı'na göre, 500'den fazla oteli kontrol edildi.

Mısır Odaları Federasyonu, geçici olarak kapatılacak 9 otelin isimlerini açıkladı.

Buna görelık, Hurgada'da 3, Safaga'da 2 ve Şarm El-Şeyh'te 4 oteli kapattı.

Hurghada'da kapatılan 4 yıldızlı üç otelin isimleri şöyle: Horizon Resort, Sphinx Aqua Park Beach Resort, Grand Hotel Hurghada

Şarm El-Şeyh'de 3 yıldızlı Sharm Hotel , 4 yıldızlı Holiday Inn, 4 yıldızlı Sharm Bride Aqua Hotel Resort & Spa ve 2 yıldızlı Aida Sharm El Sheikh otel kapatıldı.

Safaga'da ise Al Ahlam Abu Soma Safaga oteli ve başka bir otelin faaliyetleri geçici olarak durduruldu.

Düzeltene kadar müşteri kabulüne kapalı

Mısır Turist Odaları Federasyonu şu anda bu otellerde misafir kabulüne izin verilmediği ve bu bağlamda seyahat şirketlerinin bu tesislerde rezervasyon yapmasının yasak olduğu vurgulandı.

Kapatılan otellere eksikliklerin giderilmesi için süre verildi. Bunun ardındanlığı'nın yapacağı kontrolün ardından otellerin açılıp açılmayacağı belli olacak.