• 29 Aralık 2023 00:02
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya, yaptırımları aşıyor. Yurt dışı uçuşlara başlıyor

Bu haberi dinleyin
29 Aralık 2023 Rusya, yaptırımları aşıyor. Yurt dışı uçuşlara başlıyor

Mart 2022'de'ya uçak kiralama veya uçak, motor ve yedek parça satışı yasağının getirilmesinden bu yana, Kremlin,  Rus havayollarının  önde gelen küresel şirketlerin bazılarından kiraladığı 500'den fazla uçağı elinde tutma niyetini defalarca  dile getirdi. 

Reuters'in haberine göre Rus devleti şu anda 92 adet AerCap satın alımını tamamladı. Mülkiyet, Rus devlet sigortacısı NLK-Finance'da olacak. Şirket bunun; 45’ini S7, 28’ini Aeroflot ve 19’u Ural Havayolları için olmak üzere havayolları arasında dağıttı.

Bu satın almalar,'nın yurt dışına seyahatini yeniden artırmanın anahtarı olacak. Uçaklar'nın mülkiyetine geçtikten sonra, el konulma riski olmadan yurt dışındaki rotaları kapsayacak şekilde kullanılabilecek.

ATOR Başkan Yardımcısı Arthur Muradyan Rus havayollarının toplam yolcu trafiğinde uluslararası uçuşlardaki yolcuların payının 2024 yılında yaklaşık yüzde 33 olabileceğini söyledi.

Muradyan bu orana ulaşılmasının Rus havayollarının yabancı ortaklarla kiralama ve sigorta sorunlarını çözme prosedürünü tamamladığı dikkate alındığında elde edilebileceğine inanıyor. 

Ural Havayolları Türkiye uçuşlarına başladı

Başvurulan bu yöntem ve getirilen düzenlemeden sonra Ural Havayolları, BAE, Özbekistan ve Türkiye’ye uçuşların başladığını duyurdu. Şirket Azerbaycan’a da uçuş açmaya hazırlanıyor. 

S7 de, Irkutsk’tan Bangkok’a uçmayı planlıyor. Aeroflot Vietnam, Hainan ve Hong Kong’a uçuşları yeniden başlatıyor. Uzmanlar Filipinler’e uçuş programının başlatılması ihtimalini göz ardı etmiyor.