• 24 Şubat 2023 01:53
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Tayland gelen turistten vergi alırken Tayvan, turistlere 165 dolar verecek

Bu haberi dinleyin
24 Şubat 2023 Tayland gelen turistten vergi alırken Tayvan, turistlere 165 dolar verecek

Ziyaretçi alma veden gelir elde etmede bir birine zıt politikalar uygulayan ülkeler var.

Tayland ülkesine gelen yabancı ziyaretçilerden 5 ile 10 dolar arasında vergi alırken Tayvan ülkeye yabancı ziyaretçi çekmek için gelenlere para veriyor.

Hong Kong da ülkeye turist gelsin diye 500 bin ücretsiz uçak bileti veriyor
Tayvan,i canlandırmak için ülkeye gelen her yabancı turist başına 5 bin NTD (165 Amerikan doları) vermeye hazırlanıyor.

Tayvan'da parlamento, bu hafta yapılan oturumunda, 'Pandemi sonrası ekonomik ve sosyal dayanıklılığın güçlendirilmesine ve ekonomik sonuçların herkes için yarar sağlamasına ilişkin özel düzenlemeler' başlıklı yeni ekonomik destek paketini açıkladı.

Açıklanan paket içinde turist sayısını arttırmak için ülkeye gelen her yabancı turist başına 5 bin NTD (165 Amerikan doları) para ödeneceği belirtildi.

Paketterıca Tayvan vatandaşları ile kriterleri sağlayan yabancılar için 6 bin NTD (197 dolar) vergi iadesi desteğinin de olacağı kaydedildi.

Turizm, Ulaştırma ve İletişimı (MOTC) Wang Kwo-tsai, sektörünün toparlanmasını hızlandırmak için yabancı turistlerin Tayvan'a seyahatini teşvik etmek istediklerini belirterek turist gruplarının ülkeye gelişini hızlandırmak ve otel kapasitelerini hedeflenen rakamlara çekmeyi planladıklarını, bu kapsamda yabancı turistler için 5 bin NTD nakit harcama desteği yanında, seyahatlerinin Tayvan'a getirdiği her tur grubu için de 10 bin ila 20 bin NTD sübvansiyon vereceklerini söyledi.

Wang, bunlara ek olarak otel hizmetlerinin kapasitesini artırmak için, işverenlerin yeni kat hizmetleri ve temizlik personelinin maaşını yükseltmesi halinde, her işverene işçi başınalık 5 bin NTD destek sağlanacağını belirtti.