• 19 Mart 2021 20:48
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Morgan Stanley: Avrupa bir kez daha kayıp turizm sezonu yaşayabilir

Bu haberi dinleyin
19 Mart 2021 Morgan Stanley: Avrupa bir kez daha kayıp turizm sezonu yaşayabilir

ABD'li yatırım bankası Morgan Stanley, corona virüsü vakalarının artması ve corona virüsü aşılarının dağıtımının çok yavaş olmasından dolayı Avrupa'nın bir kez daha kayıp bir yaz sezonu yaşayabileceği uyarısında bulundu.

Morgan Stanley, yazinde yaşanacak bir durgunluğun İtalya,, Portekiz ve gibiden büyük gelir elde eden ekonomilere darbe vurabileceğini belirtti.

Morgan Stanley, “Avrupa’daki artan vakalar ve aşı dağıtımındaki yavaşlık ekonomilerin yeniden açılmasını geciktirip, pandemiden sonraki ikinci yazı da riske atabilir. Bu durum da kuzey ve güneyin bölünmesini arttırıp, yeni bir parasal genişlemeyi tetikleyebilir” dedi.

Morgan Stanley,in Avrupa Birliği’nin toplam gayrisafi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 6’dan fazlasını ve toplam istihdamının yaklaşık yüzde 8’ini oluşturduğunu belirterek, yeni bir kayıp yaz sezonunun en çok Avrupa’nın güneyindeki ülkeleri etkileyeceğini ifade etti.

Morgan Stanley değerlendirmesinde, “2020’nin hali hazırda en kötü performans gösteren ülkelerinden biri olan, dayanıksız görünüyor” deniyor.